Morgen begint de dag grijs en nevelachtig. Pas in de middag is er kans dat we de zon nog even zien.

Even bij (WEER)praten:
Zaterdag en zondag viel het met de regen erg mee. De meeste neerslaguren waren in de nacht. Zaterdag bleef het zonloos, maar zondag daarentegen zagen we toen ruim 2 uur de zon boven onze regio schijnen. De middagtemperatuur kwam nog uit op 11 graden. 
In de afgelopen nacht klaarde het flink op en vroor het op de grond 4 graden. Op ooghoogte bleef het boven nul, maar de autoruiten moesten flink gekrabd worden. 
Vandaag overdag was het vrij helder en zagen we bijna 7 uur de zon schijnen. Het was uitgesproken mooi WEER. Lies en ik zijn nog een stuk wezen fietsen. Het was overal druk met wandelaars en fietsers. Iedereen genoot er van. 

De verwachtingen voor de komende 24 uur zijn: 
De komende avond en nacht is het vrij helder, maar later in de nacht trekt er vanuit het zuiden laaghangende bewolking over ons heen. Daarbij wordt het nevelig en loopt het zicht terug. De temperatuur daalt naar om en nabij het vriespunt. Er staat een matige zuidwestenwind. 
Morgen begint de dag grijs en nevelachtig. De bewolking heeft de overhand en de zon zal niet veel te zijn. Misschien in de middag even. De wind is meest matig en komt uit het zuiden. De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden.

De verwachtingen voor de komende dagen zijn:
Woensdag wordt een duplicaat van dinsdag. Er is dan veel bewolking; het is meest grijs en nevelig en de zon kan er niet of nauwelijks doorheen komen. Met een matige zuidwestenwind wordt het 10 graden.
Donderdag trekt er een front over ons heen waaruit wat regen valt. Het zal niet al te veel zijn. Het wordt dan zo 10 graden.
Vanaf vrijdag wordt het WEER bepaald door een hogedrukgebied dat eerst boven Scandinavië ligt, maar later naar Rusland afreist. Hierdoor komen wij met een oostelijke wind in frissere lucht. Overdag zien we de zon met grote regelmaat schijnen. Daarbij staat een zwakke soms matige oostenwind. ’s Nachts daalt het kwik naar een graadje onder nul en op de dag wordt het zo 5 graden. Regen of iets anders krijgen we niet. 

De weerspreuk van de dag: “Heerst in de herfst avondvree, dan brengt dit spinnenkoppen mee”. 

Tot WEER, Dick Scheer.