Vandaag krijgen we een zon overgoten dag; verder deze week wolkenvelden met een enkele bui.

Wat deed het WEER ook alweer?
In de afgelopen nacht klaarde het op en vroor het in onze regio tussen de 1-2 graden. Dit was wederom een onrustige nacht voor de fruittelers die nu al 7 nachten hebben moeten beregenen of iets dergelijks. Gelukkig waren er 2 nachten bij waar het boven nul bleef en ze zo even bij konden slapen. Maandag waren het de wolken en de zon die het weerbeeld bepaalden. Ook viel er iets regen uit kleine buitjes die overkwamen. De hoeveelheid was niet meetbaar. Met een matige wind voelde het guur aan buiten de deur en ben ik zelf niet van de dam af geweest.

De verwachtingen voor onze regio zijn:
Een krachtig hogedrukgebied bivakkeert nog steeds ten zuidwesten van Ierland. Dit stuurt uitlopers onze kant op en daar profiteren we vandaag van. Het blijft vrijwel onbewolkt en de zon zal steeds te zien zijn. Wel staat er een matige noordenwind die guur aan voelt. De maximumtemperatuur komt uit op 7-8 graden.
De komende avond en nacht blijft het helder en zo kan het kwik flink onderuit gaan. Ik verwacht dat het zo 3-4 graden gaat vriezen en op de grond wel een paar graden meer. Dus uitkijken met de zwakke plantjes!
Morgen op de woensdag trekt er een warmtefront van noord naar zuid over onze regio heen. Regen wordt er nauwelijks verwacht, maar wel veel bewolking. De middagtemperatuur loopt, met een matige westenwind, op naar 10 graden.
Donderdag en vrijdag wordt met een noordelijke stroming nog koude lucht naar ons toe geblazen. Wolken en zon bepalen het weerbeeld, al is er kans op een enkele op de donderdag. Door de bewolking blijven de nachttemperaturen boven nul, wel vriest het nog in de nacht van vrijdag op zaterdag. Overdag wordt het om en nabij de 10 graden. 

Vanaf zaterdag trekt een nieuw hogedrukgebied ten oosten van ons land langs. Hierdoor gaat de wind uit het zuiden waaien en zorgt er gelijktijdig voor dat de maximumtemperaturen richting de 17 graden gaan op de zondag. Ook in de nieuwe week worden hogere temperaturen verwacht, maar daarbij worden de regenkansen wel iets groter. 

De weerspreuk van de dag: “Hoor je de Koekoek eind maart, doof dan gauw uw haard.”

Tot WEER, Dick Scheer.