Zondag wordt het extreem zacht.

Even bij (WEER)Praten:
Tjonge zeg! precies op Valentijnsdag kregen we even rust in de atmosfeer. Het bleef de hele dag droog en de wind lag aan de ketting. Daarbij scheen de zon ook nog eens bijna 2 uur en liep het kwik op naar 8 graden. Dit alles na een dag waarin er bijna 20 mm regen viel en daarbij woei een vrij krachtige wind.

De verwachtingen zijn:
Vandaag blijft het droog in onze regio en met een stevige zuidwestenwind weet de temperatuur al op te lopen naar 12-13 graden. Misschien dat we in de middag nog even de zon zien schijnen. Heel mooi WEER dus; om vanaf 13 uur te gaan kijken naar de Slipjacht. 
In de nacht van zaterdag op zondag trekt de wind stevig aan en gaat het van het westen uit ook regenen. Een zeer diepe Atlantische depressie gaat voor zeer onstuimig WEER zorgen met veel regen en krachtige wind.
Zondag veroorzaakt een front afkomstig van de zeer diepe depressie Dennis voor erg veel regen. Plaatselijk valt er meer dan 15 mm. Verder staat er krachtige zuidwestenwind die super zachte lucht naar ons toe gaat blazen. De maximumtemperatuur zou wel eens op kunnen lopen naar 15 graden op beschutte plekken. Of dit een datumrecord gaat worden dat moeten nog even bekijken.

Verder in de nieuwe week:
Maandag en dinsdag is er ook nog erg veel wind uit het zuidwesten. De regenkansen zijn beduidend kleiner en zo nu en dan zullen we de zon zien schijnen. Wel wordt het door een koudere bovenlucht met zo 8 graden in de middag minder warm. Verder blijft het wisselvallig, al lijkt het er nu op dat donderdag dankzij een hogedrukgebied de mooiste dag van de nieuwe week gaat worden.  

De weerspreuk van de dag: Een veel te vroege lente, geeft ons brood zonder krenten.

Tot WEER, Dick Scheer. Er zijn bomen die staan in het water in uiterwaarden van de Rijn.