De komende dagen op een enkele buitje na droog.

Even bij (WEER)praten:
Vandaag zag het weerbeeld er toch nog vrij onstuimig uit. Felle opklaringen met zon verder afgewisseld door dikke wolken waaruit het dan even keihard regende. De temperatuur bleef met 12-13 graden aan de bescheiden kant. Totaal viel er ruim 5 mm regen en dit brengt de totale neerslag opbrengt voor deze maand op 115 mm en dat is wel zo 40 mm meer dan normaal. 

De verwachtingen voor de komende dagen zijn:
Vanavond en vannacht neemt de intensiteit van de buien en de wind af. Tijdens opklaringen daalt het kwik naar 5 graden. Plaatselijk is vorst aan de grond mogelijk. 
Zaterdag en zondag mogen profiteren van een hogedrukgebied die vanuit Frankrijk richting Oost-Duitsland trekt. Morgen op de zaterdag zien we een mix van wolken en zon. Er is kans op een enkel buitje. Bij een zwakke zuidwestenwind loopt het kwik naar 12 graden. 
De verwachtingen voor de zondag zijn best goed! De zon zien we volop schijnen en het blijft droog. Bij een zwakke zuidenwind wordt het wel 15 graden.

De verwachtingen voor de komende week zijn:
Maandag is er vrij veel bewolking en daaruit valt van tijd tot tijd regen. De zuidwestenwind is meest matig van kracht. De maximumtemperatuur loopt op naar 14 graden.
Dinsdag en woensdag iets minder wisselvallig. Wolken en zon wisselen elkaar af en daarbij is een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur komt op beide dagen uit op 14 graden.
Donderdag op vrijdag schijnt het mooi herfstweer te worden. Het lijkt droog te blijven en de maximumtemperatuur loopt op naar 16-17 graden. Daarna nemen de regenkansen weer toe. 

De weerspreuk van de dag: “Als de wind komt uit het noordwesten, dan blijven de buien ons pesten”. 

Tot WEER, Dick Scheer. 


Elke keer kregen we felle buien van doen.