Voor vanmiddag komt de zon er aan, morgen op de zaterdag eerst zon, later meer bewolking en suddert zomer 2018 gestaag door.

Wat deed het WEER ook alweer?
In de afgelopen nacht viel tijdens de passage van een koufront weer eens millimeters-regen van betekenis. De totaal zat er 14 mm. in de regenmeter en dat bracht de totale maandopbrengst tot nu toe op 51.7 mm. 
Nog even over de donderdag. In de morgen was er eerst nog veel bewolking, maar gisterenmiddag scheen de zon volop en zo liep de maximumtemperatuur nog op naar 24 graden op mijn weerstation. Dat was toch een paar graden minder warm, dan dat ons de weerkaarten hadden voorgehouden. 

Op deze weerkaart is duidelijk de passage van het koufront te zien.

De verwachtingen voor onze regio zijn:
De bewolking overheerst op dit moment nog, maar daar komt verandering in hoor, want opklaringen heb ik al zien zitten op de satellietbeelden voor de kust van ons land en deze schuiven in de loop van de ochtend ook onze regio binnen. Zo krijgen we een middag en een deel van de avond waar wolken en zon elkaar zullen afwisselen. Daarbij staat eerst een matige noordwestenwind die later in kracht afneemt. De middagtemperatuur loopt op naar 20 graden.

Vannacht blijft tijdens opklaringen droog en daarbij daalt het kwik naar 13-14 graden.

Morgen op de zaterdag begint de dag met zon, maar in de middag komen wolken onze regio binnen en daaruit zouden een paar spatten regen kunnen vallen. De oorzaak is een warmtefront die voor nog iets warmere lucht op zondag gaat zorgen. Morgen loopt de maximumtemperatuur al op naar om en nabij de 22 graden. Daarbij staat een matige zuidwestenwind.

Zondag is een dag waarin wolken, zon, maar ook een klein beetje regen het weerbeeld gaan bepalen. Met een matige zuidwestenwind wordt het toch 24 misschien wel 25 graden. 

De verwachtingen voor de komende week zijn:
Maandag is er nog kans op wat neerslag, maar verder loopt de week gematigd zomers door met middag rond de 23-24 graden. Neerslagkansen zijn er wel maar deze zijn vrij klein. 

De weerspreuk van de dag: “Na de hondsdagen wachten , al ras de koude nachten”. 

Tot WEER, Dick Scheer. 

De waterplanten die hebben zichtbaar geen last van de droogte.