Met een noordwestenwind wordt er ook morgen nog frisse lucht naar ons toe geblazen. In het weekend zien we de temperatuur flink omhoog gaan en mogen we genieten van mooi septemberweer.

Even bij (WEER)Praten:
Ook vandaag werd er met een noordwestenwind vrij koele lucht naar ons toe getransporteerd. In de zon en uit de wind voelde het heerlijk aan, maar in de schaduw moest er toch een jas over een truitje aan de pas komen. De maximumtemperatuur liep op naar 18 graden en daarbij bleef het in onze regio droog, maar in het noorden en het oosten van ons land viel op verschillende plaatsen toch meer dan 2 mm. 

De verwachtingen voor onze regio zijn:
Ook de komende 24 uur blijven we te doen met aanvoer van koele lucht uit het noordwesten. Zo krijgen vanavond en vannacht  opklaringen aan het zwerk te zien en zo hier of daar kan een mistbank opstaan. De temperatuur loopt terug naar zo graad of 5.

Morgen op de donderdag zijn er veel wolken en daaruit kan een spat regen vallen, maar ook zullen we bijtijden de zon te zien zijn. De temperatuur loopt op naar 17 graden.

Vanaf vrijdag gaat de wind uit een andere hoek komen en daarmee wordt droge en warmere lucht naar ons aangevoerd. Zo zien we dat op de vrijdag de zon er al steeds meer doorheen weet te komen. De temperatuur loopt met een zwakke oostenwind op naar 18 graden en regen krijgen we niet.

Zaterdag is het prachtig mooi WEER met volop zon en wordt het 22 graden in onze regio. Wel moeten we rekening houden dat er een stevige oostenwind aanwezig zal zijn en deze zal de pret van het toch wel mooie WEER iets terug kunnen dringen. 

Zondag begint de dag zonnig, maar in de 2de helft van de middag komt er meer bewolking onze regio binnen en later is er kans vanuit het zuidwesten op een stevige (onweers)bui. Het wordt dan nog wel zo 24-25 graden aan het begin van de middag. Gelijktijdig hebben we dan ook de laatste meteorologische zomerdag van dit jaar en gaan we de herfst in.

De weerspreuk van de dag: “Als voor het laatst de koekoek roept, is de zomer weer versnoept”.

Tot WEER, Dick Scheer.

Deze egel is schijnbaar al op zoek waar hij deze winter zal gaan slapen.   (Foto P.de Vries)