De komende dagen wordt het warm met kans op een stevige buien met regen en/of onweer.

Ik moet even wat recht zetten.
U zult mij de afgelopen dagen wel erg slordig gevonden hebben met het opstellen van een weerbericht. Het klopte dat ik het grote werk had laten uitzoeken door de professionele weerdeskundige van het KNMI. De oorzaak was de extreme drukte van een gepensioneerde. Afgelopen vrijdag trouwde onze zoon Jan met Helga en daar moesten we natuurlijk de hele dag bijzijn. Ook waren wij verzocht om getuigen te zijn. Nu u dit leest, zult u het wel begrijpen en mij het niet meer kwalijk nemen. Ik vond het best wel leuk, dat ik van die en gene een verontruste mail kreeg, of ik van plan was om met met het WEER te stoppen. Ik moet u daar in geruststellen, ik ben dat nog echt niet van plan, want het WEER boeit mij nog steeds van uur tot uur. Zie ook vandaag maar weer hoe het kwik oploopt naar richting de 28-29 graden en dat met een matige oostenwind. Vrijdag werd het nog 25-26 graden en zo hebben we vandaag de 9de zomerse dag op een rij. Ook vorig jaar werd het in de laatste week van mei zo warm. Zo werd het op de 27ste  32 graden bij het KNMI. in De Bilt. 

De verwachtingen voor onze regio zijn:
Vanmiddag en vanavond blijft het stapelwolken zon elkaar afwisselen. De maximumtemperatuur loopt op naar 28-29 graden in onze regio. In de avond blijft het lang boven de 20 gradengrens. Hierbij staat een matige oostenwind.

De komende nacht daalt de temperatuur ziet werden dan 16-17 graden. 

Morgen op de zondag wederom zonnig en warm WEER. In de middag en avond kunnen van het zuiden stevige buien met regen, onweer en hagel onze regio binnendringen. Voor die tijd loopt de temperatuur op naar 28 graden. De wind uit het oosten is zwak tot matig.

Maandag en dinsdag wordt het nog ook nog warm en meoten we rekening houden met een stevige onweersbui aan het einde van de dag. Vanaf woensdag gaat de wind om en komt dan meer uit het westen. Dan wordt het gelijktijdig minder warm, maar niet zo dramatisch als in 2014, want toe werd het in dezelfde periode niet warmer meer dan 16-17 graden. 

De weerspreuk van de dag: "Is mei zeer mooi, dan ziet de hooischuur maar weinig hooi". 

Tot WEER, Dick Scheer.